12 november 2017

Data

Financiële gegevens, gegevens over aantallen, inhoudelijke informatie, klantgegevens, open data… Vrijwel iedere organisatie heeft een grote berg aan data beschikbaar. Deze data is vaak verspreid over verschillende datasystemen en wordt door diverse medewerkers gebruikt voor de uitvoering van hun functie. Soms is de kwaliteit van de data goed, maar soms ook niet. Het aan elkaar koppelen van de data valt ook niet altijd mee. Met sommige data wordt niet veel gedaan terwijl op andere gebieden data ontbreekt.

Herkenbaar? Bij Kurtosis geloven we dat iedere organisatie al veel bruikbare en waardevolle data in bezit heeft, maar niet altijd eruit haalt wat erin zit. Wij gaan deze dataverspilling tegen en geven de data betekenis. Dit doen wij door middel van business intelligence en datavisualisatie.

Business intelligence
Bij business intelligence gaat het om het op gerichte wijze verzamelen, registreren, analyseren en toepassen van data. Dit is een continu proces dat in alle organisaties aanwezig is. Kurtosis geeft aandacht aan dit proces en is expert in het vertalen van de doelstellingen van de dataverzameling naar de werkprocessen in de praktijk.

Datavisualisatie
Datavisualisatie is gericht op het visueel weergegeven van gegevens. Goede visualisaties zorgen ervoor dat de gebruikers op een snelle en interactieve wijze inzicht krijgen in de data en met behulp van de visualisaties hun vragen kunnen beantwoorden. Voor datavisualisatie werkt Kurtosis voornamelijk met Tableau en Power BI.

Monitoring en dashboarding
Met onze dashboards en monitors ben je goed geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Het werken met tools als Tableau en Power BI stelt ons in staat om monitors en dashboards op maat te ontwikkelen. We ontwikkelen deze het liefst samen met onze opdrachtgever zodat ze aansluiten bij de vragen die op dat moment leven. Monitors en dashboards leveren informatie op strategisch, financieel en operationeel niveau.

Benieuwd hoe wij dit in de praktijk brengen? Bekijk de Kurtosis BI Demo hier!