Datagedreven werken bij gemeente en overheid

Digitaal lijkt het nieuwe normaal. We zijn eraan gewend veel zaken “digitaal” te kunnen regelen. Nieuwe technologie en dataficatie bieden enorme kansen voor maatschappelijke toepassingen. En er komt steeds meer data beschikbaar. Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van deze beschikbare data. Dit leidt tot:

  • Betere beslissingen: evidence-based, integraal, voorspellend
  • Betere dienstverlening: eenvoudiger, sneller, beter, goedkoper
  • Betere bedrijfsvoering: realtime inzicht, slimmere processen, minder administratie

Logisch dus dat steeds meer overheden en publieke organisaties aan de slag gaan met datagedreven werken. Toch blijkt dit nog niet zo eenvoudig. Waar te beginnen? En hoe?

Contact

Kurtosis helpt met datagedreven werken

Wij helpen organisaties stapsgewijs digitaal te denken en te doen. Belangrijke les is realistisch te blijven: maak het niet te groot, begin met kleine successen. In het proces naar datagedreven werken ondersteunen wij bij het bouwen van dashboards, die aansluiten bij het gewenste inzicht. Hiermee worden waardevolle inzichten gecreëerd, waardoor uiteindelijk betere beslissingen, dienstverlening en bedrijfsvoering tot stand komt.

Datagedreven werken door de overheid en gemeente wordt de nieuwe standaard. Wanneer besluitvorming plaats vindt op basis van beschikbare, actuele data, zorgt dit voor een aantal belangrijke voordelen. Zo is deze manier van datagestuurd werken kostenbesparend en is de kwaliteit van de besluitvorming beter. Ook is het vele malen makkelijker om inzicht te krijgen in de huidige situatie, waarop de beleidsvorming tijdig aangepast kan worden indien noodzakelijk. Een ander voordeel van datagedreven werken door de gemeente is dat resultaten inzichtelijker zijn, waarna nieuwe aanpassingen gedaan kunnen worden.

Veilig datagestuurd werken

Digitaal en datagestuurd werken wordt vaak in verband gebracht met de talloze voordelen. Daar is niets verkeerd aan, maar het is wel goed om oog te houden voor de risico’s die hieraan verbonden zijn. Zoals het veilig werken met data en het feit dat medewerkers moeten meebewegen in deze digitale ontwikkelingen, richting een nieuwe manier van werken.

Bij Kurtosis hebben we oog voor de gevoeligheid van datagestuurd werken en houden we hier rekening mee in onze werkwijze. Met ons als partner voor datagestuurd werken, hoeft u niet te vrezen voor de veiligheid of de werksituatie voor het betrokken personeel. Wij zorgen er namelijk voor dat alles vlekkeloos verloopt. En zijn er wel problemen of uitdagingen? Dan staan wij voor u klaar en helpen we u direct verder.

Wilt u aan de slag met datagedreven werken?

Wilt u met uw organisatie of bedrijf binnen het sociaal domein aan de slag met dategedreven werken en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen. Wij hebben de diensten en producten die datagestuurd werken mogelijk maken voor al onze partners.

Contact

 Datagedreven werken bij gemeente en overheid