Digitaal leiderschap

Leidinggevenden moeten meegaan in de digitale transformatie. Digitaal leiderschap is zelfs een essentiële driver voor de digitale transformatie. Leidinggevenden zijn onmisbaar als aanjager van digitalisering in de organisatie. Een leiderschapsrol in de digitale transformatie vereist echter andere competenties en vaardigheden. Met visievorming, voorbeeldgedrag en inspiratie kunnen leidinggevenden de ontwikkeling van de digitale vaardigheid van medewerkers en de digitale transformatie versnellen.

Goed digitaal leiderschap is dus waardevol om de digitale transformatie tot een succes te brengen. Om de digitaliseringsroute te kunnen bepalen moeten gemeenten eerst weten waar ze staan. Hoe nemen leidinggevenden hun rol als digitaal leider op zich? Waar liggen de ambities en wat zijn struikelblokken? Hoe nemen zij hun medewerkers mee in deze digitale transformatie? Met de meting digitaal leiderschap van Kurtosis krijgt u niet alleen antwoord op deze vragen, aan de hand van de resultaten kan ook direct een plan op maat opgesteld worden.

Contact

Meting digitaal leiderschap

In de meting wordt ingegaan op verschillende aspecten die belangrijk zijn om te ontplooien tot een goed digitaal leider:

  • Digitale vaardigheid
  • Werken met data
  • Verandervermogen
  • Ambities & visie
  • Bewustzijn
  • Randvoorwaarden

Het resultaat van de meting is:

  • Inzicht in ambities, visie, digitaal bewustzijn, digitale vaardigheid, rolinvulling, behoeften, leiderschapsprofiel en randvoorwaarden.
  • Persoonlijk inzicht in de eigen positie t.o.v. andere leidinggevenden.
  • Eerste stappen in het gezamenlijk ontwikkelen van bewustwording en een gemeenschappelijke taal door een groepssessie.
  • Compacte overall rapportage met bevindingen, conclusies en aanbevelingen.

Het begint met digitaal leiderschap

De transitie naar digitaal en datagedreven werken is noodzakelijk en in volle gang, maar niet vanzelfsprekend. Het vereist aanpassingsvermogen van de medewerkers die hiermee aan het werk moeten en de werkomgeving moet opnieuw ingericht worden. Vaak met meer software, gerelateerde producten en eventuele uitbesteding van bepaalde processen. Digitaal leiderschap is een cruciale factor om de digitale transformatie te versnellen en medewerkers te stimuleren. Met visievorming, voorbeeldgedrag en inspiratie kunnen leidinggevenden verschil maken. Met krachtig digitaal leiderschap worden medewerkers ondersteund in hun eigen digitale transformatie. Dat is essentieel voor het succes van de nieuwe manier van werken. Ook zorgt het voor een gevoel van vertrouwen bij de medewerkers zelf. Zij weten immers dat zij bij problemen of vraagstukken terug kunnen vallen op hun leider. Dat maakt het makkelijker om daadwerkelijk digitaal en datagedreven werken als nieuwe standaard te hanteren. Met onze passie voor facts, figures & fun zorgen wij ervoor dat digitaal werken voor al onze partners mogelijk én makkelijker wordt.

Hoe zit het met uw digitaal leiderschap?

Een digitaal leider jaagt de innovatieve veranderingen aan binnen bedrijven en organisaties. Wilt u weten hoe het ervoor staat met het digitaal leiderschap binnen uw organisatie of bedrijf? Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in en wij zorgen voor persoonlijk advies op maat.

Contact

 Digitaal leiderschap