Jeugd onderzoek

De jeugdzorg is in veel gemeenten een problematisch punt. Wanneer er niet genoeg in de jeugdzorg gedaan kan worden, mede vanwege financieringstekorten, dan schiet de jeugdzorg in deze gemeenten feitelijk tekort. De eerste stap die gezet moet worden in de richting van een oplossing is het inschakelen van een onderzoeksbureau. Wij zijn een onderzoeksbureau in de publieke sector en opereren op het snijvlak van data-analyse en data-science, onderzoek en advies.

Zo’n driekwart van de gemeenten kampen met tekorten in de jeugdzorg. De financiering en organisatie van het stelsel blijkt zeer complex. Vaak houden de gemeenten vast aan oude constructies, die voorheen al bewezen hebben dat zij niet effectief zijn. Het is tijd om in te grijpen en de jeugdzorg optimaal vorm te geven. Maar hoe krijgen gemeenten hier meer grip op?

Nieuwe technologie en dataficatie bieden hier enorme kansen voor binnen Jeugd. En er komt steeds meer data beschikbaar. Een data-gedreven gemeente maakt goed gebruik van deze beschikbare data. Dit leidt tot:

  • Betere beslissingen: evidence-based, integraal, voorspellend
  • Betere dienstverlening: eenvoudiger, sneller, beter, goedkoper
  • Betere bedrijfsvoering: realtime inzicht, slimmere processen, minder administratie

Bij Kurtosis kun je terecht voor Jeugdonderzoek naar het grip krijgen op de almaar stijgende uitgaven van en tekorten binnen de jeugdzorg. Ook het meten van cliëntervaring binnen Jeugd kun je met gerust hart aan ons overlaten. Onze data-analisten en consultants helpen hierbij met Jeugd-onderzoek op het gebied van performance, efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit. Wij bieden hiermee data-gestuurd grip op de jeugdzorg.

Door terug te vallen op objectieve data en de gegevens te laten spreken, is het makkelijker om te zien waar extra aandacht nodig is binnen het domein Jeugd in de gemeenten. Het grote voordeel aan data is dat data zich makkelijk laat vergelijken tussen verschillende periodes. Ook is het mogelijk om een benchmark gemeenten te doen op dit vlak, zodat Kurtosis in beeld kan brengen hoe jouw gemeente ervoor staat in vergelijking met soortgelijke gemeenten. Niet om te kijken welke gemeente het beter doet, maar om te zien waar de verbeterpunten liggen en wat er gedaan kan worden om de vraag binnen het domein Jeugd aan te laten sluiten op de beschikbare budgetten.

Maak gebruik van onze passie voor facts, figures & fun

Veel organisaties en bedrijven in de publieke sector staan voor nieuwe uitdagingen, vraagstukken en problemen. Wij ondersteunen bij het vinden van innovatieve, passende en kostenbesparende oplossingen binnen de gemeenten. Wij hebben een grote passie voor feiten, cijfers en plezier en dat zie je terug in onze manier van werken en de innovatieve, creatieve en slimme oplossingen die wij brengen.

Niet alleen staan we voor je klaar met onderzoeken en advies, we helpen je ook graag met het opzetten van dashboards en helpen met het interpreteren van de data, zodat je vanaf dat moment ook slimmer kunt werken met de vraagstukken die jij dagelijks op je bord krijgt binnen het domein Jeugd.

Als adviesbureau sociaal domein zijn wij dé partner die ervoor zorgt dat de performance verbetert op een concrete en realistische manier. Wil je meer weten over onze werkwijze of oplossingen op maat? Vul dan het contactformulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen en direct met je mee kunnen kijken naar de opties die het beste bij jouw situatie passen. Wij bieden oplossingen voor elke instantie, gemeente, instelling en elk bedrijf dat actief betrokken is binnen de Wmo, Jeugd en andere afdelingen in het sociale domein. Met onze brede expertise en ervaring hebben we tal van vraagstukken en uitdagingen op mogen pakken voor onze opdrachtgevers.

Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.