Nieuws

Organisatie- en communicatietalent gezocht!

We zijn een groeiend bureau. We zoeken daarom een hands-on collega die energie krijgt van het delen van nieuwe ontwikkelingen en projecten binnen ons bureau, het organiseren van sessies en het meedoen in projecten.

Lees meer

Kurtosis zoekt nieuwe collega's!

Data is booming. We zijn daarom op zoek naar nieuwe collega’s! Kurtosis helpt publieke organisaties bij maatschappelijke vraagstukken met evidence-based inzichten en advies. We zijn een groeiend bureau met ervaren professionals op het gebied van data-analyse, data science en datagedreven werken. Facts, figures & fun is wat ons drijft.

Lees meer

Gemeenten laten kansen liggen met data - Bas Noordhoorn Tilburg University

"Gemeenten laten kansen met data liggen, maar hoe kun je dat aanpakken?"

Het gebruik van data bij gemeenten kan zorgen voor beter inzicht in complexe problemen en de resultaten kunnen worden gebruikt om beter beleid te maken. Maar dit wordt nog veel te weinig gedaan. Men werkt nog te vaak op onderbuikgevoel en wishful thinking.

Lees meer

Databank Zuid-Holland is geactualiseerd: minder misdrijven maar meer wapenmisdrijven in Zuid Holland

Databank Zuid-Holland is een online tool om verschillende databronnen te raadplegen en data met elkaar vergelijken. Recent zijn onder meer de cijfers over voortijdige schoolverlaters, mbo-gediplomeerden en criminaliteit geüpdatet.

Lees meer

Johan Posseth van databureau Kurtosis tekent de City Deal 'Slim Maatwerk'

Met ‘Slim Maatwerk’ willen 26 partijen zelfstandigheid bevorderen door effectievere hulpverlening

Kurtosis is een van de 26 partijen die samen in de City Deal ‘Slim Maatwerk’ zullen onderzoeken hoe technologie bij kan dragen aan betere gezondheid en meer kansengelijkheid. Deze City Deal werd op 27 juni door de verschillende partijen getekend. Johan Posseth, Partner bij het bedrijf, ondertekende voor Kurtosis.

Lees meer

Gemeenten kunnen zich nog aanmelden voor een pilot om inzicht te krijgen in wachttijden en -lijsten in de jeugdzorg.

Inmiddels is Kurtosis samen met Centric bij de eerste gemeenten voortvarend van start gegaan met deze pilot ‘van balie tot behandeling’. De pilot is erop gericht om gemeenten inzicht te geven in wachttijden en -lijsten in de jeugdzorg.

Lees meer

Databureau Kurtosis breidt uit met drie senior data-specialisten

Afgelopen maand heeft het uit Den Haag afkomstige Kurtosis drie ervaren collega’s verwelkomd: Miriam Ligtvoet-Janssen, Ronald de Kuyper en Vincent van Ham. Met deze uitbreiding geeft Kurtosis een stevige impuls aan de groei van het kantoor.

Lees meer

Kurtosis en Gemeente Overbetuwe dashboard sociaal domein

One single point of truth… wat een verademing!

De Gemeente Overbetuwe heeft Kurtosis gevraagd een monitor te ontwikkelen voor het sociaal domein. De monitor laat alle trends en ontwikkelingen zien binnen de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Met de monitor wordt de data uit de gemeentelijke backoffice applicaties ontsloten en middels de juiste analyses overzichtelijk gepresenteerd in een dashboard.

Lees meer

Kurtosis neemt deel aan talkshow Denktank Digitale Gemeente 2035 over Disruptie

Kurtosis neemt deel aan talkshow Denktank Digitale Gemeente

Op vrijdag 20 mei neemt Johan Posseth, partner bij Kurtosis, deel aan de talkshow van de Denktank Digitale Gemeente 2035 over Disruptie. Deze show gaat over hoe je als leidinggevende omgaat met de complexiteit van het transitietraject op weg naar de gemeente van 2035.

Lees meer

Kennisbijeenkomst meer impact met data

Op 12 mei organiseerde Data To Go de kennisbijeenkomst ‘Meer impact met data’. Veel organisaties willen meer uit data halen, maar weten nog niet goed waar te beginnen. Wat zijn de best cases en welke oplossingen werken. Tom Pots programmamanager datagedreven werken deed de kick-off van deze middag.

Lees meer

samenwerking Tympaan en Kurtosis: Johan Posseth, Wolter van Dam, Ronald Zoutendijk, Léon van der Meij, Jeannine Molier

Tympaan en Kurtosis slaan de handen ineen

Tympaan en Kurtosis hebben besloten om per 1 mei 2022 samen verder te gaan. Deze samenwerking werd bezegeld door Jeannine Molier, Léon van der Meij en Ronald Zoutendijk (Raad van Toezicht, Tympaan) en Wolter van Dam en Johan Posseth (partners bij Kurtosis).

Lees meer

Grip op zorgkosten: 6 data-analysen voor meer inzicht

In gesprek met Centric bespreken we 6 data-analysen waarmee gemeenten meer grip krijgen op hun zorgkosten.

Lees meer