Nieuws

Kurtosis neemt deel aan talkshow Denktank Digitale Gemeente 2035 over Disruptie

Kurtosis neemt deel aan talkshow Denktank Digitale Gemeente

Op vrijdag 20 mei neemt Johan Posseth, partner bij Kurtosis, deel aan de talkshow van de Denktank Digitale Gemeente 2035 over Disruptie. Deze show gaat over hoe je als leidinggevende omgaat met de complexiteit van het transitietraject op weg naar de gemeente van 2035.

Lees meer

Kennisbijeenkomst meer impact met data

Op 12 mei organiseerde Data To Go de kennisbijeenkomst ‘Meer impact met data’. Veel organisaties willen meer uit data halen, maar weten nog niet goed waar te beginnen. Wat zijn de best cases en welke oplossingen werken. Tom Pots programmamanager datagedreven werken deed de kick-off van deze middag.

Lees meer

samenwerking Tympaan en Kurtosis: Johan Posseth, Wolter van Dam, Ronald Zoutendijk, Léon van der Meij, Jeannine Molier

Tympaan en Kurtosis slaan de handen ineen

Tympaan en Kurtosis hebben besloten om per 1 mei 2022 samen verder te gaan. Deze samenwerking werd bezegeld door Jeannine Molier, Léon van der Meij en Ronald Zoutendijk (Raad van Toezicht, Tympaan) en Wolter van Dam en Johan Posseth (partners bij Kurtosis).

Lees meer

Grip op zorgkosten: 6 data-analysen voor meer inzicht

In gesprek met Centric bespreken we 6 data-analysen waarmee gemeenten meer grip krijgen op hun zorgkosten.

Lees meer

Wij zoeken nieuwe collega's!

Kurtosis breidt uit. Ter versterking van het team zoeken we data-analisten, BI-specialisten en data-engineers (junior/medior).

Lees meer

Leeswijzer onderzoek zorgaanbieders

Binnenlands Bestuur en Kurtosis hebben onderzoek gedaan naar de financiële continuïteit bij jeugdhulpaanbieders en signalen van onrechtmatigheid.

Lees meer

Werken met data in het sociaal domein

Samen met Binnenlands Bestuur heeft Kurtosis onderzoek gedaan naar het werken met data in het sociaal domein. Lees hier de resultaten.

Lees meer

Datagestuurde aanpak cliëntervaringsonderzoek Jeugd/Wmo

Elk jaar voeren gemeenten het cliëntervaringsonderzoek (CEO) Jeugd/Wmo uit. De standaard vragenlijst biedt een algehele impressie van de ervaringen van de inwoners in het afgelopen jaar. Maar levert deze informatie ook inzichten voor beleidsvorming en verbeteracties? Met onze datagestuurde aanpak krijgt u actuele en concrete feedback van cliënten.

Lees meer

Nieuwe collega's Tim en Mark versterken team Kurtosis

Tim Eikelenboom en Mark van Kruistum zijn als data-analist gestart bij Kurtosis. In een artikel van Consultancy.nl vertellen zij over hun eerste ervaringen bij Kurtosis.

Lees meer

Afbeelding digiquette

Op zoek naar een nieuwe digiquette

Door corona heeft digitaal thuiswerken versneld een boost gekregen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat naast positieve effecten het (noodgedwongen) thuiswerken ook schaduwkanten heeft. Zo worstelen veel organisaties met de digitale etiquette, oftewel de digiquette. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek naar digitale vaardigheid onder ambtenaren dat Kurtosis heeft uitgevoerd.

Lees meer

afbeelding data

Zes tips om succesvol datagedreven te werken

In het kader van het vijfjarig jubileum heeft Kurtosis een webinar georganiseerd over datagedreven werken. Onder leiding van Leon Klinkers gingen ervaringsdeskundigen Maarten Swagerman, Jeffrey Rouwenhorst en Tom Pots met elkaar hierover in gesprek en gaven zij hun 6 belangrijkste tips om datagedreven werken tot een succes te brengen.

Lees meer

Kurtosis Klimaatranglijst Gasverbruik Gemeenten

Het gemiddeld gasgebruik per burger is ongelijkmatig over Nederland verdeeld. De top 15 gemeenten met het hoogste verbruik, gebruiken ruim twee keer zo veel gas als de 15 met het laagste verbruik. Vooral het Gooi, krimpregio’s en toeristische streken scoren slecht. Dit blijkt uit de Klimaatranglijst Gasverbruik Gemeenten van Kurtosis.

Lees meer