Nieuws

Wij zoeken nieuwe collega's!

Kurtosis breidt uit. Ter versterking van het team zoeken we data-analisten, BI-specialisten en data-engineers (junior/medior).

Lees meer

Leeswijzer onderzoek zorgaanbieders

Binnenlands Bestuur en Kurtosis hebben onderzoek gedaan naar de financiële continuïteit bij jeugdhulpaanbieders en signalen van onrechtmatigheid.

Lees meer

Werken met data in het sociaal domein

Samen met Binnenlands Bestuur heeft Kurtosis onderzoek gedaan naar het werken met data in het sociaal domein. Lees hier de resultaten.

Lees meer

Datagestuurde aanpak cliëntervaringsonderzoek Jeugd/Wmo

Elk jaar voeren gemeenten het cliëntervaringsonderzoek (CEO) Jeugd/Wmo uit. De standaard vragenlijst biedt een algehele impressie van de ervaringen van de inwoners in het afgelopen jaar. Maar levert deze informatie ook inzichten voor beleidsvorming en verbeteracties? Met onze datagestuurde aanpak krijgt u actuele en concrete feedback van cliënten.

Lees meer

Nieuwe collega's Tim en Mark versterken team Kurtosis

Tim Eikelenboom en Mark van Kruistum zijn als data-analist gestart bij Kurtosis. In een artikel van Consultancy.nl vertellen zij over hun eerste ervaringen bij Kurtosis.

Lees meer

Afbeelding digiquette

Op zoek naar een nieuwe digiquette

Door corona heeft digitaal thuiswerken versneld een boost gekregen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat naast positieve effecten het (noodgedwongen) thuiswerken ook schaduwkanten heeft. Zo worstelen veel organisaties met de digitale etiquette, oftewel de digiquette. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek naar digitale vaardigheid onder ambtenaren dat Kurtosis heeft uitgevoerd.

Lees meer

afbeelding data

Zes tips om succesvol datagedreven te werken

In het kader van het vijfjarig jubileum heeft Kurtosis een webinar georganiseerd over datagedreven werken. Onder leiding van Leon Klinkers gingen ervaringsdeskundigen Maarten Swagerman, Jeffrey Rouwenhorst en Tom Pots met elkaar hierover in gesprek en gaven zij hun 6 belangrijkste tips om datagedreven werken tot een succes te brengen.

Lees meer

Kurtosis Klimaatranglijst Gasverbruik Gemeenten

Het gemiddeld gasgebruik per burger is ongelijkmatig over Nederland verdeeld. De top 15 gemeenten met het hoogste verbruik, gebruiken ruim twee keer zo veel gas als de 15 met het laagste verbruik. Vooral het Gooi, krimpregio’s en toeristische streken scoren slecht. Dit blijkt uit de Klimaatranglijst Gasverbruik Gemeenten van Kurtosis.

Lees meer

Collega Ilse Verveer promoveert

Trots op onze collega Ilse Verveer! Afgelopen vrijdag heeft zij met succes haar promotieonderzoek verdedigd.

Lees meer

Webinar 5 jaar datagedreven in het sociaal domein

Onder leiding van Leon Klinkers gaan ervaringsdeskundigen Maarten Swagerman, Jeffrey Rouwenhorst en Tom Pots met elkaar in gesprek over dit onderwerp op 9 december van 14.00-14.45 uur. Deelname is gratis.

Lees meer

5 jaar data in het Sociaal Domein: kwestie van doen

“We wisten niet waar we vandaan kwamen, dan weet je ook niet waar je naartoe wilt. Data is daar zó belangrijk voor”, aldus Rob Engels, wethouder in Overbetuwe. Voor ons reden om terug te blikken met 2 pioniers in het sociaal domein.

Lees meer

Promovenda Ilse Verveer versterkt team Kurtosis

llse Verveer, die dit jaar promoveert in de neuropsychologie, verruilt de wetenschap voor data-consultancy bij Kurtosis.

Lees meer